Bestuur
De Stichting Interkerkelijk Solidariteitsfonds Oude IJsselstreek
De Stichting Interkerkelijk Solidariteitsfonds Oude IJsselstreek is in 2003 opgericht. Het is een initiatief van de gezamenlijke 18 geloofsgemeenschappen in de gemeente Oude IJsselstreek. De geloofsgemeenschappen vertegenwoordigen 20.000 leden. Het bestuur wordt gevormd door afgevaardigden uit de bovengenoemde kerkelijke instellingen. Het bestuur van de Stichting Interkerkelijk Solidariteitsfonds bestaat uit de volgende personen:
Privacyverklaring
De Stichting Interkerkelijk Solidariteitsfonds Oude IJsselstreek hecht er groot belang aan alle werkzaamheden uit te voeren conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Persoonlijke gegevens worden met zorg behandeld en beveiligd. Hier vindt u onze privacyverklaring
Jaarverslagen
In onze jaarverslagen leggen wij verantwoording af voor onze activiteiten in het afgelopen jaren. Hier treft u onze jaarverslagen.
Beleidsplan
De Stichting Interkerkelijk Solidariteitsfonds Oude IJsselstreek beoogt de ANBI status. De doelstelling en de wijze van verwezenlijking hiervan worden verwoord in artikel 2 van de laatste statutenwijziging van 28 maart 2007. De Stichting heeft ten doel, naar vermogen, geldelijke steun te verlenen aan :
- Activiteiten die worden ondernomen om het maatschappelijk functioneren van individuele bewoners van de gemeente Oude IJsselstreek te verbeteren, daar waar dit in sterke mate ontbreekt. Verenigingen, stichtingen of instellingen met eenzelfde doelstelling als in het voorgaande staat vermeld;
- Inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek, of personen die met de gemeente Oude IJsselstreek verbonden zijn , die met persoonlijke inzet beogen menselijke noden te lenigen.
Voor zover van overheidswege financiële hulpverlening mogelijk is kan geen beroep worden gedaan op een bijdrage van het Solidariteitsfonds.
De Stichting Interkerkelijk Solidariteitsfonds Oude IJsselstreek tracht haar aan het doel dienstbare vermogen te verwezenlijken door :
- Het vaststellen door het bestuur van de jaarlijkse bijdrage van de aangesloten kerkelijke geloofsgemeenschappen;
- Subsidies en donaties
- Schenkingen, erfstellingen en legaten;
- Alle andere verkrijgingen en baten.
Het bestuur wordt gevormd door personen afkomstig van de aangesloten kerkelijke instellingen. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden.
Vergaderingen vinden 3x per jaar plaats; vaker indien wenselijk wordt geacht. De jaarvergadering wordt binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar gehouden. Aan de orde komt de vaststelling van de balans en de staat van baten en lasten. De jaarlijkse controle van de boekhouding geschiedt door een accountant.
Het beleid van de Stichting Interkerkelijk Solidariteitsfonds Oude IJsselstreek – naast het zorgen voor een adequate uitvoering van het in artikel 2 van de statuten – gericht op:
- Het vergroten van de naamsbekendheid onder de instellingen die tot doelgroep van de Stichting kunnen worden gerekend.
- Het aanpassen van de administratie om te kunnen voldoen aan de eisen die de Wet Bestuur en Toezicht ((WBTR) stelt.